Unes plomes de lloro és una història que sorgeix de cop i volta dels records d’un noi. Forma part del llibre titulat precisament De cop i volta, d’Alegria Julià. Així que obrim el llibre, apareix una introducció, que es titula «A manera de pròleg». Entre altres coses, aquest noi, que es diu Joan, ens explica:

«Un dia, no sé ben bé com, em vaig adonar que m’havia fet gran, que ja no era un nen. No es tractava del físic, que prou m’ho deia el mirall que havia canviat. Era el meu dintre.

Una tarda ennuvolada de setembre, vaig rebre una sotragada que em va fer aturar. I per primera vegada vaig reflexionar sobre la meva vida. Aleshores vaig començar a recordar. Recordar com fan sovint els vells. I em vaig adonar que tenia molts records. Només calia anar buscant i remenant.

I així ho vaig fer. Agafava una cosa del calaix i em deixava portar pel pensament, que anava representant davant meu una colla de fets que ja tenia mig oblidats i, a poc a poc, vaig resseguir tots els camins de la memòria.»

I vet aquí el resultat d’un d’aquells records.

Llegeix aquest text i fes les activitats de comprensió i vocabulari.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarrega el document [393.34 KB]

Activitats

Comprensió lectora 1. L’Enric era un dels millors amics d’en Joan, el narrador de la història. D’on els venia aquesta amistat?
2. Com eren els veïns de l’Enric? Li queien bé, a en Joan?
3. Quan els veïns decideixen marxar de vacances, quin favor demanen als pares de l’Enric?
4. Què fa l’Enric quan va a casa dels veïns? I, mentrestant, què fa el gos?
5. Què fa el pare de l’Enric amb el lloro? Què pretén amb això?
6. Quina és la reacció dels veïns quan arriben i entren a casa? Per què tenen aquesta reacció?
7. Per què en Joan recorda aquesta anècdota del lloro que li havia explicat l’Enric ja feia temps?
Resum 18
Paraules i expressions 19 110 111 112
Expressió escrita En Joan, tot fent endreça, troba una sèrie d’objectes que li fan venir a la memòria una colla de fets i de vivències que ara formen part del seu passat. Ben segur que tu també tens alguns objectes desats en un calaix o al fons d’un armari que et poden despertar el record d’un fet o una vivència personal. Recupera un d’aquests objectes i explica en un petit text l’anècdota que et recordi.

 

Print Friendly, PDF & Email