Julia Clarke
L’arbre d’estornells.
Ed. Cuïlla. Gran Angular
ISBN 84-661-0471-2

Aquí us deixo la Guia de lectura en PDF

Sinopsi

El món de la Fawn és depriment: el pare està malalt, la mare s’ha de matar a treballar, el germà es deixa influir per les males companyies, l’institut és un cau de gambares i el nòvio l’ha deixat. Però en Ben, el nou professor de música de l’institut, li ensenya a mirar les coses d’una altra manera per poder tirar endavant. El món de la Fawn s’enfonsa: té el pare malalt, l’institut és un cau de gamberros… Per sort, un professor nou l’animarà a tirar endavant.

L’autora

Julia Clarke als set anys va decidir que volia ser escriptora. L’any 1987 va publicar la seva primera novel·la, després d’haver fet feines diverses en el món del teatre, d’haver treballat com a mainadera, bibliotecària, cambrera, cuinera d’una mansió escocesa, caixera o secretària d’un astròleg, entre d’altres. Julia va deixar l’escola als 16 anys però després va exercir com a professora en una universitat de Londres i va ensenyar a Whitechapel, Leytonstone i Catford. Després de viatjar per l’Afganistan i l’Índia, es va casar i va tenir dos fills, i es va retrobar, de nou, amb el seu gran amor: escriure! Les seves novel·les s’han publicat a Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia i Alemanya. Actualment viu en una granja de North Yorkshire amb el seu marit Michael i els seus dos fills, Matthew i Bethany. Els seus hobbies són el teatre, la música, caminar, llegir, viatjar i cuinar.

Activitats per fer durant la lectura

Capítol 1
1. Lèxic: pevets, vànova, mutilar, a flor de pell, lilà
3. Dictat pàgina 15

Capítol 2
1. Lèxic: revinclar, trencallums, llorer, mastí, dosser, de bat a bat
2. Busqueu la diferència entre nadó i bebè.
3. Què vol dir “fawn” en anglès?

Expressió escrita 
A la pàgina 18 se'ns descriu com és la casa de l'Adam i a la pàgina 27 i següents, la casa dels Charles. Fes una descripció de com seria la teva casa ideal. (150 paraules)

Capítol 3
1. On se situa l’acció? Busca-ho a partir dels noms de lloc que apareixen.
2. Quina edat té la Fawn? I en Simon?
3. Vocabulari: gibrell, efemèride, presagiar, profiteroles, eqüestre, ajocar-se, papaorelles
4. Dictat (p. 53) “Enmig de tot això […] de la plaça.”

Estornell vulgar al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Papaorelles  Estornell

 

Capítol 6
Lèxic: escorcollar (v.), deliberada (adj.), bona samaritana (n.f.), estocada (n.f.), enrogallada (adj.), menyspreu (n.m.), escorcoll (n.m.), corroborar (v.), flaire (n.f.), cuina econòmica (n.f.), brega (n.f.), agorafòbia (n.f.)
1. Quina és l’actitud de la senyora Blenkinsop? Quins arguments fa servir en contra de la Fawn?
2. Quina actitud té el pare de la Fawn? Quins arguments fa servir per defensar la Fawn?
3. Com descriu l’autora la mare d’en Ben?

Print Friendly, PDF & Email