La programació radiofònica s’estén al llarg de les hores d’emissió per tal d’informar, entretenir, divertir, persuadir, l’oient, i ho fa amb programes de tot tipus, des d’informatius, a magazines, passant per concursos, repartits estratègicament per totes les franges horàries.

Mapa conceptual

Però, com tot, va tenir uns inicis difícils. Cliqueu play al reproductor que hi ha a l’enllaç d’àudio i escolteu bé l’àudio. L’any 1938 el cineasta Orson Welles va emetre un dels programes més polèmics de la història de la ràdio. A través d’un seguit de butlletins informatius d’urgència, va fer creure a un milió de nord-americans que els marcians envaïen el planeta Terra. El programa va causar tan pànic en els oients que milers de persones van fugir de casa seva davant l’amenaça dels extraterrestres.

EXERCICIS

1. Busca informació sobre els gèneres radiofònics i, seguint l’esquema, defineix: el noticiari, el reportatge, l’entrevista i el magazín. Busca’n exemples. Pots informar-te a:

http://phobos.xtec.net/audiovisuals/radio/generes.php

2. Si et sobra temps, també pot escoltar aquest enllaç:

http://fullobertcasal.blogspot.com/2008/02/un-nou-programa-de-rdio.html

Ràdio i TV en català a un clic

Us imagineu la possibilitat de poder escoltar qualsevol emissora de ràdio en català des d’un sol portal d’Internet? O de mirar qualsevol televisió en català? Doncs això ja és possible. A www.paisoscatalans.fm trobareu més de 50 emissores de ràdio en línia totes en llengua catalana. I a www.paisos-catalans.tv, més de 25 canals de televisió en línia també en llengua catalana arreu dels Països Catalans.

Print Friendly, PDF & Email