Preparem la lectura

La història dels Estats Units d’Amèrica (EUA) al llarg del segle XIX es caracteritza per l’expansió de l’home blanc, que avança ràpidament cap a l’oest, i per la quasi desaparició de les comunitats índies.

Els primers a penetrar en territori indi van ser els caçadors i els traficants de pells; a continuació, els miners i els ranxers van ocupar els indrets més productius; tot seguit, els agricultors s’encarregaren de fundar nous pobles, i, finalment, l’expansió industrial i l’arribada del ferrocarril afavoriren la creació de les grans ciutats.

Els ranxers eren ramaders que, amb el seu bestiar, ocupaven els territoris que l’exèrcit conqueria als indis. Vivien apartats dels nuclis de població i sovint es traslladaven per cercar millors pastures. Com que la seva situació era molt insegura, els ranxers anaven armats per tal de poder repel·lir qualsevol atac, ja fos dels in- dis o dels pistolers.

El conte que ara llegiràs està situat en aquest context històric. Ens parla de l’amistat que s’estableix entre Leo Mills, un jove ranxer, i Sam Hoppins, un home que s’atura al ranxo i s’hi estableix. Passat un temps, una visita inesperada farà que el jove ranxer i el seu avi dubtin de la identitat del foraster.

Lectura

Llegeix el text  “L’home que es va aturar davant de casa”  i busca el significat de les paraules que no coneguis. Comparteix-les amb els companys a través de l’espai de “Comentaris”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarrega el document

Comprensió lectora

Nodes 2 Comprensió 71 72 73 74 75 76 77
Paraules i expressions 78 79 710

 

Print Friendly, PDF & Email